Waarom ambachtelijke zeep?

Voor een gezonde zachte huid
Wat is “ambachtelijk” en waarom ambachtelijke, ofwel natuurlijke, zeep.                                                                                               
Ambachtelijk, de definitie uit Wikipedia: “Men noemt een product ambachtelijk als het op de originele of traditionele manier gemaakt wordt. Ambachtelijke producten dragen  liefde en aandacht  in zich. Elk exemplaar is uniek doordat de ambachtsman individuele aandacht schenkt aan het materiaal. Ambachtelijke producten zijn veel duurder dan industriële producten. Dit omdat er niet of nauwelijks schaalvoordeel kan worden behaald. Ambachtelijk staat vaak tegenover procesmatig. Persoonlijke vakbekwaamheid en ervaring zijn doorslaggevend om tegemoet te komen aan de specificatie van de klant. Omdat de term niet beschermd is wordt er in de reclame op grote schaal misbruik van deze term gemaakt. ”  

Onze producten: 
Onze producten zijn allemaal samengesteld uit natuurlijke en plantaardige producten. Plantaardige vetten, hydrolaten, maceraten, sappen, kruiden groenten, fruit e.d.  De samenstelling van de basis zeep hangt af van wat het eindresultaat moet worden. Met het eindresultaat in gedachten wordt er een recept van basis oliën gemaakt.  Deze basis oliën worden zorgvuldig op hun eigenschappen gekozen en in de juiste verhouding samengevoegd.  Voor de verwerking is het heel belangrijk dat de werkzame verzorgende eigenschappen van de geselecteerde oliën in intact blijven. Plantaardige oliën verliezen bij te hoge temperaturen bij de verwerking een deel van hun werkzame stoffen. Een ambachtelijke zeepmaker houdt bij het verzepen zijn oliën en zeep onder deze temperatuur.
Bijna alle zeepfabrieken, ook die met natuurlijke grondstoffen werken, koken de zeep langere tijd. Dit voor een snellere rijping, het sneller verkrijgen van de juiste PH-waarde voor het sneller verwerken tot het eindproduct. Door het koken verliezen de ingrediënten veel van hun voedende waarden, Bovendien wordt in de zeepfabrieken vaak een deel van de (waardevolle) vetten gescheiden om ze te kunnen verwerken in andere producten zoals bodylotions.
Het verzepen:

Voor het verzepen van het basisrecept voor de zeep is altijd Naoh nodig. Als het verzepingsproces helemaal is afgerond, is de Naoh door de chemische reactie volledig verdwenen. Het reactieproduct is de verzeepte olie  en daamee is de basis van de zeep gemaakt.

Om de zeep af te werken en te laten rijpen kan de zeepmaker nu kiezen voor een Hot Process of een Cold Process.
Er zijn nog maar weinig zeepfabrieken die met een basis van oliën beginnen. De meeste kiezen tegenwoordig voor “goedkope” zeepnoodles uit het verre oosten. Deze worden gesmolten en voorzien van geur.
De paar zeepfabrieken die nog wel met plantaardige oliën beginnen kiezen meestal voor een Hot Process. De zeep gaat na het verzepen opnieuw in de oven. Ingrediënten worden eventueel nog toegevoegd. De zeep wordt nu uren lang doorgekookt. Er wordt op deze manier geen natuurlijke glycerine aangemaakt. Ook gaat er door de hoge temperaturen een belangrijk stuk van de voedingstoffen van de ingrediënten verloren. Nadat de zeep helemaal door gekookt is wordt deze gegoten. Zodra de zeep afgekoeld is ze klaar voor de verkoop.
Cold process
Bij “De Kracht van de Natuur kiezen we voor het cold process.
Korte uitleg Cold Process: Bij Cold Process wordt de zeep na het verzepingsproces direct afgewerkt. Dit gebeurt met een plantaardige olie van hoge kwaliteit plus mogelijk diverse natuurlijke grondstoffen. Voorbeelden hiervan zijn groenten, kruiden, fruit, klei en een keuze uit vele etherische oliën. De zeep wordt dan in dekens weggezet bij kamertemperatuur om zeker 6 weken te rijpen. Tijdens het rijpingsproces ontstaat er natuurlijke glycerine die de huid stevig en soepel houdt. Door de lage temperatuur en het trage rijpingsproces blijven ook de voedingstoffen van de plantaardige vetten, de diverse andere natuurlijke grondstoffen,en de etherische oliën maximaal bewaard. We hebben nu een zeep die de voedende kwaliteiten van de ingrediënten heeft behouden. Ze bevat daarnaast ook verzorgende natuurlijke glycerine.
Een huidverzorgende zeep.
De keuze van etherische oliën en andere natuurlijke ingrediënten geeft ieder product specifieke verzorgende eigenschappen en ook de heerlijke natuurlijke geur.
Zo kan een normale, een jonge, een oudere, droge of juist vette huid gericht verzorgd worden en kan de zeep ondersteuning bieden bij huidproblemen.
Lekkere luxe
Wat zeer belangrijk is: Onze producten zijn bovenal lekker en luxe in gebruik.
De Kracht Van De Natuur maakt natuurzeep en natuurlijke verzorgingsproducten op ambachtelijke wijze. 
In een tijd waarin veel mensen bewuster bezig zijn met zichzelf en de natuur hebben wij een zeep en verzorgingslijn opgezet van natuur zuivere producten die in kleine hoeveelheden met de hand gemaakt worden. De basis oliën en alle toegevoegde ingrediënten zoals bijvoorbeeld etherische oliën, kruiden, klei, zouten, suikers, boters en fruit zijn 100% natuurlijk. 
Pure gezonde luxe en een weldaad voor uw lichaam en geest.
Aromatherapie 
Aromatherapie is de basis van al onze producten. Voor adviezen welke producten te gebruiken bij huidproblemen of pijnklachten adviseren we u contact met ons op te nemen voor advies. Dit kan per mail, per telefoon of door het invullen van het contactformulier op de contactpagina.
DeKrachtvandeNatuur logo